Kisah Seram - Hotel

Posted By Admin on Rabu, 27 Mei 2015 | 09.44

Image result for kisah hantu hutan


Dunia Seram - Cite ni kene mase bulan lepas... ~kire2 baru gak la~ agak menakutkan
gak la sebab citer betul, kitorang sampai takut mase pergi bercuti
tuh... cerite panjang sikit ye...

ajad ngan family ajad pergi bercuti kat Peneng alang2 nak pergi
kenduri kawen kazen ajad... so kitorang tinggal la kat 1 hotel ni..
~S... M'laysia~ lepas kitorang check out, masing2 pegi bilik
masing2... ade 3 bilik... abang ajad yg 2nd duduk bilik dekat koridor
depan sekali dengan kakak ipar ajad... bilik diorang tu kire jauh cam
10m camtu jelah... kire dekat gak la... mak, abang ajad yg 1st dengan
ayah ajad duduk bilik sebelah bilik ajad, abg ajad 3rd dengan soon to
be sister in law... makcik ajad dengan family die pon tido situ gak
mase tuh sebab isnin tu lak anak die nikah kat masjid dekat ngan hotel
ni.. die tinggal kat bilik sebelah bilk mak ajad.. lepas dah check in
ngan rehat2 kejap, kitorang 1 family keluar la pegi singgah kulim umah
tok ajad kejap, lepas tu kitorang naik feri balik ke peneng ~view
Peneng waktu malam cantik sebab berlampu2~ mase tu christmas plak,
memang traffic jam gile la dekat peneng... nak cari kedai makan pon
susah sebab kedai tutup pastu dengan jamnye... haih, memang berzaman
la kalau nak pegi batu feringghi ke, padang kota ke... ~mementang2
aritu jalan2 kat peneng, tros ingat name2 tempat~ jadi kitorang makan
jelah kat 1 kedai mamak nih ~apa pon x ada! lapo punye pasal, tolan
jelah ape yang patut~

lepas makan, kitorang pon balik la hotel, masing2 balik bilik
masing2... bilik ajad dengan bilik abang ajad yg 2nd sume dah tido...
bilik mak ajad je yang menyalo lagi lampu nye.. diorang tengah tgok tv
mase tuh ~malam christmas kan banyak movies~ jadi mak ajad lepas die
mandi, die letak towel kat 1 kerusi ni... pastu die terus masuk katil
nak tido la... pastu abg ajad dengan ayah ajad pon tido gak... esok
pagi tu, sebelum kul 7 la, mak ngan ayah ajad bangun siap2 nak pegi
breakfast.. ayah ajad die pegi mandi dulu... mak ajad nak amik la
towel dekat atas kerusi tu.. tengok2 dah takde... mak ajad pon heran,
ni mesti ayah ajad gune towel lap lantai... tgok kat lantai x ade
plak... nie mesti abg ajad pakai towel ni... cari2 tak jumpe2... mak
ajad check kat katil.. tengok2, towel tu elok je terletak kat bawah
selimut... mak ajad heran la sebab malam tu die x pegi toilet pon,
memang tido tros sampai pagi... jadi sape yang letak towel tu dekat
bawah mak ajad??? bile time breakfast, mak pon citer la kat kitorang
sume.. memang takut la kitorang sume... lagi2 yang bilik ajad sebab
kitorang punye depan pintu dah la takde lampu bile malam.. gelap
gile... pastu bilik 2nd last dari hujung dunie lak tu... aiii, memang
TAK takut la sangat...

lepas breakfast kitorang pegi la sambung jalan2 kat peneng, kitorang
pegi bukit bendera *terjumpe ade 1 group pompuan2 yg agak berusia la
dari korea, excited gile diorang naik cable car... bile diorang cakap
macam diorang sebut "mari potong sayo" dengan slang korea, hahahaha
~mesti korang try sebut mari potong sayo tu macam slang korea kan???
hahahaha~* pastu pegi jalan kat kebun bunge, ade plak monyet nak
ngikut kitorng ~nak jadikan pet la tuh, mesti nak kawan dengan TOBEK
kucing ajad.. hahahaha~ kitorang jalan2 sampai penat gile2, bile balik
hotel mase petang cam kul 3 ptg camtu, kitorang mandi pastu tido kejap
dalam 2 jam camtuh ~penat kot!~ sebelum tido tu, kitorang bertige 1
bilik sembang2 la kejap, tibe2 lampu jalan kat pintu masuk sebelah
almari tu kelip2... pastu ajad cakap kat abg ajad pasal lampu tu...
abg cakap la kot2 tu la hantu yang bikin kacau kat bilik mak tu, tros
ajad menyorok dalam selimut ~yela, katil orag yang paling tepi sekali,
dekat dengan KERUSI macam kat bilik mak ajad tu... memang takut la...
kot2 malam bile tido, ade plak yang duduk kat situ, tenung den yang
tongah lena x brape nak lena ni.... aiii, memang jerit sekuat hati la
MAKKK!! TOLONG!! ADO YANG MEMERHATI!!~ rupe2nye, lutut abg ajad
tertekan suis lampu tu kat tepi katil... ~LEGA RASE HATI, ingatkan ado
plak budak kocik macam juon tu main suis..~ memang gelak2 la kitorang,
sebab masing2 cuak... malam tu kitorang sambung berjalan2 pegi padang
kota, makan pasembor, char koey teow, mee udang ygmahal gile2... pastu
g lak batu feringghi... beso beno uptown kat situ,.. panjang bebeno...
dah penat jalan, kitorang balik la hotel...

malam tu, kat bilik abg ajad yg 2nd, kakak ipar ajad die tgah nak
tido, abg ajad menyinggah bilik kitorang kejap sebab nak tuntut maggie
in cup die tu... so kakak ipar ajad tu sorang2... tibe2, die terdengar
bunyi orang berjalan kat atas... orang baru check in bilik kot kat
atas ni... TAPI, macam mane plak diorang check in bilik dekat atas
sebab floor yang kitorang tinggal ni paling ATAS sekali... atas
kitorang ni, bumbung je... bile kakak ipar ajad terfikir macam tu,
memang tak de nak fikir lain la, teros tido je la.... buat tak tau
sudah...
pagi esoknye, ajad bangun awal ~hari kenduri, kene siap awal sebab nak
pegi breakfast skali~ ajad pegi bilik mak, nak hairdryer rambut...
ajad tanye la mak ajad yg hantu tu dah tak kacau lagi ke?? ingatkan
dah takde, upe2nye ngaco manusie lagi... mak ajad mase tu tgah packing
barang dalam beg... mak ajad cucuk la mascara dalam ade satu ruang ni
la... ruang ni ketat gile la dalam beg tu... kire2 susah la nak
kluarkan balik, mak ajad pergi tempat lain kejap je, tgok2 mascara tu
terletak balik kat atas meja... ~aiiii, main2 nampak~ mak ajad buat
tak tau je... ~nasib bondo tu tak tunjuk muke, kalau tak, sume kat
hotel tu pengsan...~

hotel tu berhantu mungkin sebab bilik kitorng ni tingkat paling atas
skali, pastu paling hujung lak tu... macam kawasan terpinggir plak...
mungkin bile cuti je hotel tu penuh, kalau tak asyik kosong je.. tu
yang berpenghuni tu... so sampai sini je lah citer kali ni... kite
jumpa lagi next time okay... jumaat depan sebab ade lagi 1 cite
okay... CIAO! :) *dulu selalu letak vid hantu, sekarang ajad letak
vid yang lawak plak, kalau selalu video hantu, memang takde sape la
nak tengok kan... yang ni lawak gile reaction die... kalau ajad pon
takot gak*
Blog, Updated at: 09.44

0 komentar:

Poskan Komentar

Facebook

Blog Archive