Cerita Hantu - Puaka tasik biru kundang

Posted By Admin on Selasa, 29 September 2015 | 11.20



Dunia Seram - Salam...ni missy nak cerita...
kazen missy baru cerita kt missy malam td...kira live update kot...
kazen missy tgh wassap dgn group members die...ex schoolmate dorang dlu...
ade la dlm sekumpulan 5 org dlm group wassap die tu pegi carik hantu..
kira team seekers la kan...dorang pegi crik hantu dkt tasik biru kundang...dkt rawang tu..tmpt tu keras katenye..
so dorang pergi la berlima...kt tgh2 tasik tu ade satu pulau kecik..so konon2 dorang nak tgk la kt pulau tu ade ape...
nek la boat ke sampan ke tgh pulau tu...smpai je kt pulau...air tasik berombak kuat..mcm x bg nak dekat dgn pulauu..
makin lama boat dorang ketepi...tak smpai jugak ke tgh2...
dorang mcm tak sedap hati...so dorang decide nak balik...
tp yg sorang tu x bgtau yang die mcm nampak ade perempuan duduk atas dahan mase dkt situ...
yang sorang ni bukak cita mlm td la dkt wassap...
tetibe yg sorang lg bukak cita...yang sbtu malam ahad lps dorang balik dr tasik..
dia mimpi dia kene benam dalam tasik yg sedalam 17 tingkat...
so bila sorang2 da bukak cita..bru la ade yg sorang tu pun cita...
malam td die cita la mase tgh wassap tu kan...
die ckp..."aku pun seram sejuk la..bini aku nampak kelibat perempuan menari2 kt hall umah aku ni"
masa dia tgh luah cerita tu...suddently die ckp..."weiii tetiba electrik rumah aku terpadam...mcm mana ni?"
pastu bini dia da jerit2 nampak perempuan tu lagi...sambil wassap dia tnye ape perlu buat...
kazen aku ni suh la azan atau baca surah kursi...
kwn die cm reply.."aku nak azan tp x terkeluar suara..someone pls help..datang rumah aku skrg"
semua dalam group wassap da cuak..so ade la sorang ni call immidietly kwn die tu...nak bgtau ape perlu buat...
call2 asik terputus je..pastu hp kwn yg try nak tlg tu panas gile...benda tu mcm x kasi kwn die tolong...
so dia da tatau nak wt apa...die ckp pls sumone tlg pnggil ustaz dtg ke rumah die skrg...
kazen aku ni die cite trus kt aku mase tu sbb kitorang tgh wassap...kazen aku cite..ade la 3-4 org budak dlm group tu leave group immidietly sbb tkut dorang pun terkena...dan kul 12 cmtu aku ngntok sgt..aku tido..aku soh kazen aku update esok..which means arini la...
pagi td aku bace2 wassap kazen aku ni smbung cite...
mcm kul 5 pagi tu...
ade ustaz dtg umah kawan die yg kene ni...ustaz tu bace ayat ruqyah sume..bg air yassin...baca n jirus kt sekeliling rumah..
ustaz tu ckp benda tu marah sgt sbb g kacau tempat dia...so die ikut dorang ni sume balik rumah...
pg td kawan kazen aku ni tgk makanan2 dlm rumah die semua busukkk...
makanan dlm fridge..luar dlm tin ke kotak ke semua berulat..jd busukk...habis semua dibuang...
ni td bini die ckp mcm ade nampak kelibat2 lg..bini die trus kua dok umah jiran..
giler la benda tu kacau smpai kt rumah tu..
siap liveupdate member kazen aku cite kt groupwassap.


Credit:Sumber..
Blog, Updated at: 11.20

0 komentar:

Poskan Komentar

Facebook

Blog Archive